Tinitábor 2022

blog-img

31, January, 2023Posted by :philothea_klub(0)Comments

Az idei évben a Tinitábor szervező csapatának nagy része újonnan csatlakozó munkatárs volt, akikkel már év eleje óta rendszeresen találkoztunk élőben és online, hogy egymást megismerve tudjunk a résztvevők számára kielégítő, hasznos és értékes programot kínálni.

A 2022-és év témájának a „hARCAInk” címet adtuk, amelyben egy csavarral megfogalmazva szerepelnek mindennapi harcaink és az ezekhez kapcsolódó Isten arcai is. A táborban arról beszélgettünk, hogy milyen harcaink vannak, ezek hogyan kapcsolódnak Istenhez. Az életünk során gyakran azt érezhetjük, hogy folyamatosan harcolnunk kell, hogy elfogadjanak bennünket, hogy értékesnek érezhessük magunkat. Harcolunk a céljainkért, a külső nehézségek és belső kétségek ellen, amelyek miatt gyakran elbizonytalanodunk. A kamaszok életében ezek a harcok még fokozottabbak lehetnek, de mi adhat mégis reményt? Ezeket a kérdéseket körbejárva, előadások, kiscsoportos és sok személyes beszélgetés során bontottuk ki a témát, mely a visszajelzések alapján sok résztvevő fiatal életében jelentett kapaszkodót. Nagyon sokan megnyíltak a munkatársak és egymás felé is, sokan szembesültek vele, hogy nincsenek egyedül a mindennapi küzdelmeikkel és egymés történeteiből is sok erőt tudtak meríteni. A tábor végén nagyon sok visszajelzés érkezett arról, hogy mennyire jó volt megtapasztalni az elfogadást és az érzelmi biztonságot, amelyet a kialakult személyes kapcsolatok tettek lehetővé. 


Úgy gondoljuk, hogy a résztvevőkkel sikerült megismertetni egy olyan értékrendet, amely a mindennapok során megtartó erőként lehet jelen az életükben. Többen visszajelezték, hogy bár szülői vagy baráti nyomásra jöttek el a táborba, már számolják vissza a napokat a jövő évi találkozásig.

A beszélgetések és előadások mellett sok csapatjárékra, tábortűzre és egyéb szabadidős tevékenységre is sor került.

A munkatársak között volt lelkész, teológus, szociális munkás, pszichológus, magyartanárnő, tanítónéni, pedagógus, bábszínész, filmrendező, fordító, orvostanhallgató, programozó és humán erőforrás szakember is.

A résztvevők legnagyobb része Maros megyéből érkezett, de érkeztek Udvarheéyről, Máramarosról és Kolozsvárról is.

A tábor fő támogatója a Help 4 Change egyesület/Svájci támogatónk.

A tábor részben a Bethlen Gábor Alapítvány és a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

Leave Comments